Resultat 2017

En första plats. Tre tredje platser.
Etta på KM i rallylydnad i SSPK. Två cert.

2017-11-18 Rallylydnad Avancerad dubbel i Värnamo BK

Nja, inte var det en lyckad eftermiddag. Det verkade som att alla hundar var nosbenägna på plan. Det var första gången som jag varit med om att ingen av de tävlande hundarna blev godkända i en tävling. Så nu kan även den upplevelsen läggas till erfarenheterna. Det var en dubbeltävling och i den andra tävlingen gick det bättre för en del i alla fall.

Nu blir det lite vinterlov tills det är dags för nya tag på nyåret. Ricco plockade i alla fall in två titlar detta år. RLD N samt RLD F samt var på pallen fem gånger varav två ettor. Ett inte så dåligt årsresultat av en ”liten” schnauzer på knappa två år.   

Lite tråkigt att både applåder och fika var förvisade från tävlingen, men tja det fick väll gå i alla fall. Rallyt gick i ljudlöshetens tecken, kan man kanske säga.

Nå väl nu är det slut för denna säsong, och med förtröstan om nya nervkittlande rallylydnadstävlingar ser vi så framåt mot 2018 och den första tävlingen nästa år.  

[youtube_sc url=”https://youtu.be/-6Lr_MVCP_E” width=”500″ height=”300″ border=”1″ disablekb=”1″ rel=”0″ showinfo=”0″]

2017-11-18 Rallylydnad Avancerad dubbel i Ulricehamn BK

Vinter på väg, bokstavligt talat. Det snöade en del på väg till klubben. Tur att det är inomhus. Vi har aldrig tidigare varit på denna klubbs inomhushall, så det var med spänning man såg fram emot besöket. Väl där så var det kul att man fick både fika och ha hundar med i hallen. Toppen Ulricehamn. 

Så var det dags för tävlandet. Vi startade vid ett tiden så det blev en sovmorgon i alla fall. Nåja omgång ett gick riktigt bra, men matte gjorde en liten miss och Ricco var enormt nyfiken på den nya hallen. Sålunda fick ekipaget i alla fall ihop 77p, det var bra gjort. Så till omgång två. Allt såg riktigt bra ut, men man vet aldrig förrän man har resultatet i sin hand. Det blev verkligen ett toppresultat. 90p och en tredje plats av 30 startade.

[youtube_sc url=”https://youtu.be/J4s-4EVUSS4″ width=”300″ height=”200″ disablekb=”1″ rel=”0″ showinfo=”0″]

En tredjeplats med 90 p. Grattis Ricco och matte.

2017-10-14 Rallylydnad Avancerad enkel Söderåsens SBK

Det var dags för rally i Skåne. Närmare bestämt på Söderåsens BK. Det blev ett par dagars minisemester på Skäralids camping, vilket absolut inte var fel. En skön helg i Skåne

Hur gick det då på tävlingen? Jo, det gick skapligt. Killen börjar nu bli vuxen och det där med löptikar blir allt mer och mer intressant. En tik i löp var på tävlingen, och det visste han om. Men han gjorde ändå en bra tävling. Skrapade ihop 77p och placerade sig på en fjärdeplats av 18 startade, det får allt bli ett godkänt resultat. 

Man ser på filmen att han är lite disträ i vissa moment. För övrigt så jobbade han som sagt mycket bra. 

Vill du se filmen så är den här.

En bild från filmen.  Nu är det bara belöningen kvar.

2017-09-10 Officiell rallylydnad Avancerad Höganäs. SSPK
2017-09-10 Nationell utställning Höganäs. sspk

Utställningen var nog inte vad många hoppats på. Hundar som fått flera cert åkte ut på ett ”Verry good” Men så är det i bland, det är bara att svälja förtreten och komma tillbaka.

Hur gick det då i rallylydnaden? Tja, det kunde nog inte gått bättre. Ricco placerade sig på pallplats som nr tre med 89p. Inte dåligt. Men det skulle bli prisutdelning i en tävling till. Det gällde KM i rallylydnad i SSPK. Och, där satt den igen. Ricco och Irene tog hem titeln detta år. Det är bara att buga å gratta. 

Irene och Ricco tog hem KM i rallylydnad i SSPK

Det visade sig att vi fick 89 poäng och kom på tredje plats av 11 tävlande. Det var bara tre som kom över 80 poäng

Den 26 och 27 augusti Halmstad Brukshundsklubb

Ena dagen så vräkte regnet ned och den andra dagen så var inte Ricco riktigt med. Zenna är i slutet av löpet så det är inte konstigt att han andra saker i huvudet än rallylydnad. Det blev underkänt i Halmstad, men ett bra tillfälle att tävla i ruskväder. Man blev genomblöt på några minuter så dusch behövdes inte den dagen. 

En glad Ricco tar det med ett glatt skutt.         Lite dålig bild då den kommer från filmen.

Den 12 augusti Strömsunds Brukshundsklubb

Nu har Ricco och matte tagit steget in i den avancerade världen. Den första tävlingen i Rallylydnad är avklarad. Första tävlingen gick ungefär som väntat, 45p är ok. Andra tävlingen gick som vi trodde. 78p var 2p från ett godkänt resultat. Nu väntar Halmstad med tre tävlingar.

Det gick inget vidare denna gång, Ricco hade tankarna på annat håll i dag.

Den 6 augusti Åsarna. SSPK

Vi blev trea av hanarna, före oss är det två champion, vinnare Riccos pappa Argenta´s Kingsley och efter oss en championhund och en öppenklassare, som väntade på sitt sista cert.  Det var hans tredje cert, men han blir inte champion förrän han får ett cert efter att han fyllt två år, han är ju bara 20 månader än så vi får vänta till 2018.  

Cert nr tre, nu väntar han bara på att bli två år. Då har Ricco en önskan i utställningsvärlden, att bli en champinjon.

Den 5 augusti Svenstavik. Jämtland Härjedalens Kennelklubben

Här fick vi excellent med en jättefin kritik. Det blev inte mer denna gång.

Nä, det blev bara ett Excellent.

Den 3-4-5 juni Norrköping

Tre dagar med utställning är nu till ända. Det blev totalt sett en bra utdelning. Dag 1 fick Ricco ett Exellent och det fick vi nöja oss med. Dag 2 blev lite bättre, då fick han sitt andra cert och även sitt andra reservcacib samt en andra placering som bästa hanhund, inget dålig resultat. Nu väntar vi på att han blir två år och då om han får ett cert så blir han champion. Dag 3 blev en kopia av dag 1, Exellent blev den dagens skörd. 

Jiipii, där kom det andra certet.

Den 30 juli Ransäter Värmlands kennelklubb.

Här fick vi Excellent, 1:a med CK. Ett resultat som man får vara nöjd med.

  En nöjd matte.

Den 26 maj Jönköpings Brukshundsklubb

Grattis matte och Ricco, det blev 96p och en delad 1:a plats. Det var en varm dag med lång väntan men ändå så blev det ett kanonresultat. Första tävlingen gick någorlunda med tanke på att han denna gång var lite för mycket uppe i varv. Men efter mattes idoga jobbande så gav denna tävling i alla fall 79p. Den andra omgången blev en verklig fullträff med 96p och en delad 1:a plats. Det märks att jobbet hemma så småningom ger resultat ute på banan. 

Denna varma dag i Jönköping gav två godkända resultat att ta med hem och Ricco har nu fått sin andra titel, RLD F tillagt i sitt namn.

Filmen från Jönköping

Delad 1:a med 96p. Ett stort grattis till matte Irene och Ricco ”RLD N  RLD F Chevrolet’s Just A Moonmint”

Den 14 maj Melleruds Brukshundsklubb

Premiär för fortsättningsklassen. Två tävlingar skulle avverkas denna dag som började med en störtskur. Regnet fortsatte till och från hela förmiddagen. Första tävlingen gick sålunda i regnets tecken, men det kvittade Ricco. Här plockade han in 77p trots att hoppet blev lite konstigt efter en koll på vad det satt för folk i tältet.

Dagens andra tävling fick ett bättre väder så bort med stövlar och regnkläder. I denna klass så börjar det dyka upp ett moment som kallas ”Frestelsen” Hund och förare skall tre gånger passera ett par för hunden mycket lockande föremål, eller matskålar. Variationen i detta moment är stort. Ricco var ju tvungen att kolla av ordentligt innan han och matte kunde försätta. Men trots detta så fixade han och matte det mycket bra med 80p som slutresultat.

Två tävlingar med två godkända resultat, en bra dag i Mellerud.

Filmen från Mellerud

Ett filmklipp från bana två

Den 29 april Vadstena Brukshundsklubb

En dubbeltävling på klubben denna dag blev både botten och topp. Första banan gav noll i resultat, Ricco var lite för taggad och matte missade lite. Det räckte dock för en diskning.

Jaha så då var dags för tävling nr två denna dag. Det var med stor spänning som husse filmade händelseförloppet. Och där satt den. 99p och en tredjeplats. (Korrigerad resultatlista från SBK)

Filmen från Vadstena 

Ett filmklipp. På väg mot 99p och en tredje placering

Den 6 maj Internationell hundutställning Lidköping

Ett excellent blev resultatet denna gång ute på arenan. Ett resultat som är godtagbart men det hade gärna fått blitt lite mer. Ser med spänning fram emot Norrköpings tredagars som snart går av stapeln.

Den 23 april Marks brukshundklubb

Ricco tycker verkligen att detta med rallylydnad är kul. Det är inte lätt att jämt å ständigt hålla alla fyra tassarna på backen så ett glädjeskutt med mattes korrigering kostade en tia, men både matte och Ricco tyckte att det var helt ok och det fick kosta. Vi slutade på 83 p. Inte dåligt efter Riccos sprallighet.  

En bild från filmen som tyvärr blev kvaddad.

Den 17 april Halmstads brukshundklubb

Det är underbart att se Ricco och matte jobba ute på planen. Här i Halmstad plockade han hem 81p och kvalificerade sig för tillägget  RLD N  i sitt namn.  RLD N Chevrolet’s Just A Moonmint. Ser bra ut. 

Filmen finns som vanligt på mattes blogg  om du vill se den. 

Filmen från Halmstad

Matte och Ricco hämtar resultatet av domare Mari-Louise Segvall och rosetterna av Anki Rolfsson . 

14 april Kinds brukshundklubb

Nu var det dags för årets andra tävling. Med startnummer ett så var det inte mycket tid till funderingar. Denna gång gick allt rätt, nästan. Efter några krumsprång och lite sprallighet så blev det 85p. Ett välförtjänt resultat. Vill du se filmen så gå till Mattes blogg där finns den inlagd.

Filmen från Kind

Ett klipp från filmen. Ricco och matte på väg mot de sista momenten

1 april  Gnosjö brukshundklubb

Dags för årets första rallytävling. Det var Gnosjö som stod för värdskapet denna gång. Ricco var riktigt duktig denna arla morgonstund men det bidde tyvärr 0p denna gång.

Filmen från Gnosjö

Memorering av rallybanan